Tekstcorrectie – Wouter van Wingerden doet iets met taal

Wouter van Wingerden corrigeert teksten

Een aantrekkelijke tekst in duidelijk Nederlands zonder taalfouten? Ik help je daarbij! Teksten corrigeren doe ik snel en secuur.

Wouter van Wingerden

Wouter van Wingerden

Dit kan ik met je tekst doen:

  • herschrijven: vaktaal vermijden, de lezer blij maken
  • de finishing touch: foutloos Nederlands
  • tips geven die je helpen om je doel te bereiken

Ik kan snel met je tekst(en) aan het werk, maar je wilt natuurlijk graag weten waar je aan toe bent. Daarom bespreken we vooraf een aantal punten.

Zo werkt het

Wie gaat deze tekst lezen? En hoe: op papier of op een beeldscherm? Wat wil je bij de lezer bereiken? Hoe meer ik weet, hoe beter het eindresultaat.

Wat is er nodig en wat is er mogelijk? We kijken er samen naar. Ik kan een laatste check op spelling, grammatica en leestekens doen. Maar als je wilt, kijk ik ook naar de opbouw en de toon. Snapt de lezer wat er staat? Kan het misschien makkelijker, uitnodigender, overtuigender?

Vertel me wanneer de tekst af moet zijn en hoeveel het maximaal mag kosten. Dan spreken we samen af hoe grondig ik ’m corrigeer, wat het kost en wanneer je de gecorrigeerde tekst terugkrijgt. De deadline haal ik altijd.

Bij een grotere opdracht corrigeer ik vaak vooraf een passage, bijvoorbeeld een halve pagina, om te laten zien wat ik met je tekst van plan ben. Als je tevreden bent, kun je me met de rest aan het werk zetten.

Als ik de tekst gecorrigeerd heb, krijg je een bestand waarin alle wijzigingen zichtbaar zijn, en waar soms nog vragen en opmerkingen in staan. Ik vertel er natuurlijk precies bij wat je ermee kunt doen.

Contact

Voor opdrachten, mediaverzoeken e.d. kun je me ook bellen: 06-15 26 23 24.

  • Heb je een losse praktische taalvraag? Kijk eens bij Onze Taal.
  • Ik kan helaas niet ingaan op verzoeken voor een (profiel)werkstuk of interview door scholieren.
Scroll naar top
Wouter van Wingerden doet iets met taal draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders