Wouter van Wingerden corrigeert teksten

Een aantrekkelijke tekst in duidelijk Nederlands zonder taalfouten? Ik help je daarbij! Teksten corrigeren doe ik snel en secuur.

Wouter van Wingerden

Wouter van Wingerden

Dit kan ik met je tekst doen:

  • herschrijven: vaktaal vermijden, de lezer blij maken
  • de finishing touch: foutloos Nederlands
  • tips geven die je helpen om je doel te bereiken

Ik kan snel met je tekst(en) aan het werk, maar je wilt natuurlijk graag weten waar je aan toe bent. Daarom bespreken we vooraf een aantal punten.

Zo werkt het

Wie gaat deze tekst lezen? En hoe: op papier of op een beeldscherm? Wat wil je bij de lezer bereiken? Hoe meer ik weet, hoe beter het eindresultaat.

Wat is er nodig en wat is er mogelijk? We kijken er samen naar. Ik kan een laatste check op spelling, grammatica en leestekens doen. Maar als je wilt, kijk ik ook naar de opbouw en de toon. Snapt de lezer wat er staat? Kan het misschien makkelijker, uitnodigender, overtuigender?

Vertel me wanneer de tekst af moet zijn en hoeveel het maximaal mag kosten. Dan spreken we samen af hoe grondig ik ’m corrigeer, wat het kost en wanneer je de gecorrigeerde tekst terugkrijgt. De deadline haal ik altijd.

Bij een grotere opdracht corrigeer ik vaak vooraf een passage, bijvoorbeeld een halve pagina, om te laten zien wat ik met je tekst van plan ben. Als je tevreden bent, kun je me met de rest aan het werk zetten.

Als ik de tekst gecorrigeerd heb, krijg je een bestand waarin alle wijzigingen zichtbaar zijn, en waar soms nog vragen en opmerkingen in staan. Ik vertel er natuurlijk precies bij wat je ermee kunt doen.

Contact

Kan ik je helpen? Stuur me een bericht. Ik ben benieuwd wat je wilt weten!

Overleg je liever telefonisch over een mogelijke opdracht? Bel 06-15 26 23 24.

Jouw tekst is mijn zorg waard!

Nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor mijn nieuwsbrief.

Zes keer per jaar de beste artikelen, tips en verwijzingen.

Scroll naar top

Meer weten over het Nederlands?

Wouter van WingerdenAbonneer je op de nieuwsbrief van Doet iets met taal. Zes keer per jaar leerzame en opvallende artikelen over taal van mij en anderen. Gratis, en uitschrijven kan natuurlijk op elk moment.

Welkom! Wouter van Wingerden