Hor is mijn woord – Wouter van Wingerden doet iets met taal

Hor is mijn woord

Vorige maand hield het oude INL open huis. Ik moet nog even wennen aan de nieuwe naam: Instituut voor de Nederlandse taal – INT dus, met de niet te onthouden website ivdnt.org.

Ik werd blij verrast. Er was nieuw elan in het wat muffe gebouw. Een frisse en ambitieuze nieuwe directeur. En een moderne nieuwe huisstijl. Het beeldmerk met de //doet het goed; de platte stijl met de heldere kleuren streelt het oog.

Hebbedingetjes

De nieuwe visitekaartjes zijn meteen echte hebbedingetjes: je wilt ze allemaal verzamelen. Elke INL’er, sorry: INT’er kon zijn favoriete woord kiezen: woordzinpindakaas – keuze genoeg. Alleen al om zo’n visitekaartje zou ik er wel willen werken.

Welk woord ik dan zou kiezen? Hor.

Drieletterwoorden

Hor is hét woord dat mijn favoriete categorie woorden illustreert: drie letters. Hoe minder voorkomend, hoe beter. Dus zinrug en vla vind ik niet zo boeiend, maar malaft en rui des te meer. Hor is mijn ultieme drieletterwoord: het is een basaal ding, en toch heb je het er niet vaak over, waardoor het woord een beetje exotisch blijft.

Gisteren heb ik voor het laatst dit seizoen op het balkon gezeten. Daarna heb ik de hor opgeborgen. Ik zal het tot april weer alleen met het woord moeten doen.

Eerder gepubliceerd op LinkedIn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Wouter van Wingerden doet iets met taal draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders