Lezingen en nascholingen over taal

Ik kan je veel vertellen over de Nederlandse taal. Waar ben je naar op zoek? Bel of mail me, dan spreken we samen het onderwerp af. Ik heb zelf altijd ideeën – taalverandering, taalfouten, clichés – maar ik hoor graag waar je zelf aan denkt.

Het leukst wordt het natuurlijk als er een levendige discussie met het publiek ontstaat. Ik beantwoord graag vragen! Vul het contactformulier in of bel me. Ik kom je graag meer vertellen over het Nederlands!

Wat wil je van mij horen?

Mogelijke onderwerpen

De taalregels die je vroeger hebt geleerd, kloppen die nog? Is het een aantal mensen is of zijn? Mag er echt geen komma voor en? Is een cadeau gehad slordig taalgebruik?

Gebaseerd op mijn boek ‘Maar zo heb ik het geleerd!’ De waarheid achter 50 taalkwesties.

Je ergert je misschien wel groen en geel aan hun hebben, groter als, me zusje en hij wilt. Waarom zijn die taalfouten zo hardnekkig? Of anders bekeken: waarom zijn en blijven ze fout (en worden ze ooit goed)?
‘Het houdt op met zachtjes regenen.’ ‘Kon je het een beetje vinden?’ ‘Het is hier geen hotel!’ Zulke clichézinnen gebruiken we allemaal. Waarom? En wat hebben al die zinnen met elkaar gemeen? En waarom zijn ze als verzameling zo grappig?

Gebaseerd op mijn boek ‘Dat hoor je mij niet zeggen!’ De allerbeste taalclichés.

Wat vind je moeilijk aan de Nederlandse spelling? Werkwoorden, woorden aan elkaar schrijven, hoofdletters en kleine letters? Ik weet alles van de regels. Vertel me waar je moeite mee hebt en ik kom je de regels én handige trucs aanleren.

Waar wil je meer over weten?

Ik ben heel benieuwd wat je van me wilt horen! Stuur een berichtje of bel me (06-15 26 23 24).

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.